Як мотивувати себе на схуднення – найкращі поради

Проблема схуднення – хвилююча тема для жінок. І головним у ній є не обмеження у харчуванні, а пошук мотиву.

Головні мотиви для схуднення
Думки про витончену постать залишаються для жінок лише мріями, якщо немає мотиву схуднення.

Мотивом може бути бажання бути схожою на знамениту актрису, схуднення після суперечки з подругою. Але вони є поверхневими. Тільки опрацьовані мотиви стають справжньою метою. На питання про те, як мотивувати себе на схуднення, допоможе аналіз потреб. Для цього розберіться в собі та зрозумійте справжню причину виникнення такого бажання.

Головні мотиви для схуднення діляться на 7 груп:

Стан здоров’я. Особливо за наявності хронічних проблем. Надмірна вага є причиною задишки, болю в ногах, проблем із серцем. Часто схуднення – єдиний спосіб зберегти здоров’я та продовжити життя.
Бажання народити дитину. Надмірна вага стає перепоною до освоєння нової ролі. У разі його зниження – це сильна мотивація для схуднення.
привабливість. Жінка у будь-якому віці бажає зберегти привабливість. Краса створює можливість насолоджуватися своїм тілом.
Протилежна підлога. Прагнення знайти половинку є сильним мотивом для жінки. Надмірна вага – перешкода для нормального інтимного життя, що є причиною стиснення та закомплексованості.
Найближче оточення. Колеги чи однокласники допоможуть поглянути на себе збоку. Зайві кілограми – чудова тема для обговорення під час робочого обіду чи ранкового чаювання.
Справжні насолоди. Радості життя можна отримати під час звичайної пішої прогулянки парком без перепочинку та бажання посидіти на лавці.
Економічні витрати. Ще однією причиною появи бажання схуднути стають матеріальні витрати, зокрема одяг великих розмірів. Виникають ситуації, коли купівля святкової сукні є проблемою.
Найкраща мотивація для схуднення – це та, яка серйозно непокоїть жінку.

Іноді відбувається так: ви визначилися з головним мотивом для схуднення, вибрали терміни та вже сіли на дієту, але щось заважає. Розібратися з мотивом – половина справи. Потрібно ще зрозуміти причину, через яку не виходить схуднути. Таких причин виділяють три. Це:

Неправильно вибраний мотив. Наприклад, ви хочете бути привабливою, але справжнім мотивом є пошук насолод від життя. Їжа – це лише маленька частка задоволення у величезному світі.
Серйозні проблеми із здоров’ям. Схуднення, особливо при надто великій вазі – це завжди консультація лікаря-ендокринолога. Фахівець допоможе розібратися, як схуднути правильно, із мінімальним стресом для організму.
Психологічні проблеми. Люди люблять «заїдати» внутрішньоособистісні та міжособистісні проблеми. Почніть роботу з походу до психолога.
Боротьба з лінню – початок схуднення
Схуднення – явище не одного дня. І до цього треба готуватись. А також до боротьби з лінощами, яка може стати серйозною перепоною. Причому ліньки – почуття з двома сторонами. З одного боку, мучить совість, а з іншого боку ліньки супроводжує людину завжди. Бажання полежати на дивані і поласувати улюбленими цукерками стає нав’язливою ідеєю. Щоб з цим боротися, зрозумійте: робота та постійна зайнятість – головний засіб у боротьбі з лінню.

Визначте кінцеву мету. Випишіть її на папері, щоб візуально її подати. Потім головну мету розбийте на дрібні. Наприклад, основна мета – стати мамою.

Більш дрібними цілями стануть такі моменти:

відвідати лікаря, отримати рекомендації спеціаліста;
переглянути раціон харчування;
3 рази на тиждень ходити до тренажерного залу.
Боротьба з лінощами – це чітке розуміння можливостей та засобів досягнення мети. Допомагає планування дня, місяця, року. Систематизація життя не дозволить розслаблятися та лінуватися. Розробте систему заохочень за виконану роботу. Це створить ефект заслуженого релаксу, що протилежно лінощі.

У боротьбі з лінощами головним є спорт. Він навчає зібраності та цілеспрямованості. У питанні, як мотивувати себе на спорт, помічниками стануть здоровий спосіб життя та правильне харчування. Відсутність шкідливих звичок або їхня мінімізація допоможуть налаштуватися на схуднення. Адже мотивація до спорту стане джерелом бажання тримати своє тіло у добрій формі.

Шкідливі «корисні поради»
Телевізійні передачі, сайти наповнені порадами та рекомендаціями «найкращих» фахівців про те, як знайти мотивацію для схуднення. Проте чи всі вони приносять справжню користь.