Комплекс вправ цигун для початківців

Комплекс вправ цігун – це цілісна система, яка дозволяє зміцнити весь організм. За допомогою цієї гімнастики можна покращити або нормалізувати роботу внутрішніх органів, позбутися болю в спині та схуднути. Цигун має на увазі не тільки виконання фізичних вправ, а й роботу над внутрішнім світом.

15 хвилинний комплекс вправ цигун
Прості вправи допомагають активувати внутрішню енергію, покращити здоров’я, зміцнити імунітет, позбутися хронічних захворювань. Ще один значний плюс – комплекс вправ цігун корисний для суглобів і для роботи серцево-судинної системи. Вже після першого тренування можна буде відчути зміни.

Комплекс вправ цигун для початківців:

Руки покладіть на низ живота і зробіть глибокий вдих, злегка надуваючи живіт. Видихати потрібно повністю, максимально втягуючи живіт. Повторіть кілька разів.
Руки зігніть у ліктях і розташуйте на рівні плечей. Вдихніть, подивіться нагору, а руки розведіть так, щоб звести лопатки та розкрити грудну клітку. На видиху спину округліть, опускаючи куприк і наближаючи підборіддя до грудей. Зробіть кілька повторів, поступово збільшуючи темп.
Оздоровчий комплекс вправ цигун включає простукування точок, що активують внутрішню енергію. Перша точка легень знаходиться одразу під ключицею. Спочатку потрібно зробити глибокий вдих, здійснюючи постукування, а потім розкрийте руки і спускайтеся від ключиці до зап’ястя. Піднімайтеся з іншого боку руки до плеча. Повторіть все від початку 3 разу. Зробіть постукування і на іншій руці. Потім руки помістіть на рівні грудей і відчуйте концентрацію енергії.
Руки розведіть убік, спрямувавши їх долонями вниз. Пальці розчепірте, а ще опустіть плечі. Повільно нахиліть голову вліво, зробіть вдих і дозвольте їй довільно перекотитися спочатку назад, а потім вперед. Зробіть кілька повторів. Те саме зробіть і в інший бік. Не забувайте глибоко дихати. Руки опустіть вниз і відчуйте рух енергії по тілу.
Руки витягніть вперед долонями вгору і легенько постукайте зап’ястями одне про одного. Під час цього глибоко дихайте. Потім руки поміняйте місцями.
Руки витягніть перед собою, а потім розведіть їх у сторони, піднімаючи долоні догори. При цьому слід розкривати грудну клітину. Після цього руки знову зведіть перед собою. Зробіть кілька повторів.
Руки тримайте перед собою так, ніби в них куля, відстань має бути десь 8-10 см. Заплющте очі і відчуйте енергію, що концентрує між руками. Потім повільно зводьте та розводьте долоні. Вдих здійснюйте на зведенні, а видих на розведенні.
Тепер потрібно всю накопичену енергію направити до тіла. Для цього зробіть вдих, підніміть руки вгору через сторони і опустіть перед обличчям на видиху.
Закінчується комплекс вправою, з якої починали.