Вправи для схуднення ніг

Насамперед, визначтеся, в яких місцях ваші ноги повинні схуднути: на стегнах або на литок. Позбутися зайвих сантиметрів і зробити шкіру і м’язи ніг пружнішими вам допоможуть наступні вправи для схуднення ніг:

Стійте прямо, тримайте руки на поясі та піднімайтеся на ногу, вперед напівзігнуту в коліні, після чого повільно випрямляйте. Для кожної ноги цю вправу треба повторити по 8 разів. Зробіть 15 секундну перерву та знову повторіть вправу. Загалом у вас має вийти 8 підходів.
Щоб підтягнути м’язи передньої сторони стегон та сідниць, виконуйте випади ногами вперед. Але пам’ятайте, що ця вправа обов’язково чергується на різні коліна, а руки при цьому повинні впиратися в стегна.
Прибрати з внутрішньої частини стегон в’ялість можна у такий спосіб: ляжте на спину і розведіть витягнуті ноги. Слідкуйте, щоб під час цієї вправи ноги не відхилялися назад чи вперед.
Якщо ж вас турбують жирові відкладення із зовнішнього боку стегон, піднімайте гору пряму ногу, перебуваючи у лежачому положенні. Під час цієї вправи носок необхідно тягнути на себе. Після восьми підходів поміняйте ногу. У вас товсті литки?
Тоді неодмінно спробуйте такі вправи для схуднення:
Ляжте на спину, зігніть ноги в колінах і тягніть на себе шкарпетки.
Також можна стати біля стіни, сильно впертись у неї руками. Одну ногу зігніть у коліні і покладіть її на гомілку протилежної ноги.
Не забувайте також і про біг на місці. Доведено, що це один із найуніверсальніших засобів проти відкладеного жиру.