Вправи для схуднення живота

Живіт є однією з проблемних зон для більшості представниць слабкої статі. Причому ця проблема може турбувати навіть тих, хто не має підстав переживати за свою фігуру. Вся справа в тому, що саме на животі у жінки накопичується найбільше жирів. Перш за все, хочеться вас попередити про те, щоб ви ніколи не робили лише вправи для схуднення живота. Самі по собі вони не допоможуть вам позбутися зайвої ваги. У цьому випадку вам загрожує зміцнення та збільшення м’язів, внаслідок чого ви можете залишитися без талії. Щоб досягти максимальних результатів, ви повинні чергувати різні вправи для схуднення живота, застосовуючи різну амплітуду.

Розглянемо найпоширеніші з цих вправ:
Його дія спрямована на прямі м’язи і виконувати його треба обов’язково з невеликою амплітудою. Для цього ви повинні лягти на підлогу і добре притиснути до нього поперек. Ноги зігніть у колінах, лікті направте в різні боки та заведіть руки за голову. На вдиху відривайте від підлоги голову та лопатки, піднімаючи при цьому вгору підборіддя. На видиху поверніться у вихідну позицію.
Вправа «зворотне скручування» Як і попередня, ця вправа виконується з невеликою амплітудою. Ляжте на підлогу, зігніть ноги в колінах, заведіть за голову руки і розведіть убік лікті. На вдиху відірвіть від підлоги лопатки та голову, піднявши при цьому таз. На видиху займіть вихідну позицію.
Піднімаємо тулуб Ляжте на підлогу, зігніть ноги в колінах, заведіть за голову руки і розведіть убік лікті. На вдиху відірвіть від підлоги корпус і, не поспішаючи, підніміться до своїх колін. На видиху поверніться у вихідне положення.
Піднімаємо ноги У цій вправі важлива велика амплітуда. Сядьте на стілець і обіпріться на край. На вдиху підтягніть ноги до корпусу, а на видиху поверніться у вихідне положення.
Для цього сядьте на стілець і виконуйте косі повороти корпусу. Для косих м’язів також підійдуть усі вищеперелічені вправи, але виконувати їх треба з невеликими розворотами. Пам’ятайте, що такі вправи не рекомендується застосовувати людям із хворим на хребет. Ну і, звичайно ж, не забувайте про такі додаткові заняття, як аеробіка, масажі та плавання в басейні.