Який вид спорту вибрати для дитини

Як правило, діти до шкільного віку дуже активні, і в цей час найкраще підходить для починання займатися спортом. Багато батьків, попередньо вибирають секції, в які водитимуть свою дитину. У статті розповімо, яким видом спорту найкраще займатися дітям.

В першу чергу, коли дитина в дошкільному віці починає займатися спортом, батьки повинні розуміти, що їх малюк отримуватиме фізичну активність і розвиватиме основні фізичні навички, а також покращуватиме свою імунну систему. Батьки повинні розуміти, що дитина в цьому віці не показуватиме відмінний результат і не стане чемпіоном.

Спорт у ранньому віці потрібен для загального розвитку, також він виробляє у дітей режим та готує до сильнішого навантаження. Найідеальніший вік для починання займатися спортом – це від чотирьох до п’яти років.

Багато батьків хочуть, щоб дитина починала займатися спортом раніше, ніж чотири роки. Якщо дитина дуже активна, весь час повзає, бігає та просить пограти, то можна записувати на тренування від двох років. У двох літньому віці, як правило, проводять два тренування по тридцять – сорок хвилин. З кожним роком тривалість тренувань зростає. У такому віці дитина не залишиться сама на заняттях, тому батькам потрібно вибирати такий час, щоб могли бути присутніми на тренуваннях.

Також дитина слухатиме лише батьків, і повторюватиме рухи за ними. Найкращі види спорту для дітей віком від двох років: плавання, гімнастика, танці, стрибки на батуті, а ось тут можна купити батути за найкращими цінами від виробника.

Коли дитині виповнюється три – чотири роки, вони стають активнішими і можуть виконувати складніші вправи та починають слухати тренера. Також запам’ятовують та прогресують набагато швидше, ніж діти у старшому віці. Цей вік найкращий для починання спортивної кар’єри. У віці три – чотири роки можна розпочинати такі види спорту: Лижі, бойові єдиноборства, фігурне катання, настільний теніс, великий теніс, ковзани.

Діти, які досягли віку п’яти років, відповідально підходять до тренувань, виконують усі вправи, які задає тренер, та добре розуміють командну гру. Також не ображаються на критику з боку партнерів та тренера, а адекватно сприймають її та роблять роботу над помилками. У цьому віці діти починають займатися командними видами спорту, такими як футбол, хокей, баскетбол, регбі, волейбол, гандбол і так далі.

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що кожен батько сам вибирає, в який вид спорту віддати свою дитину. Найголовніше потрібно відштовхуватися від віку та активності дитини.

Для дітей п’ять, шість років підійде будь-який вид спорту, і дитина може сама вибрати, чим хоче займатися. У спорті найголовніше бажання, якщо людині подобається цей спорт, то і результати буду хорошими.