Як погладшати без шкоди для здоров’я: поради дієтологів

Якщо з якоїсь причини вам необхідно набрати вагу, і ви вже зважилися на цей крок, рекомендуємо ознайомитися з деякими рекомендаціями та порадами фахівців, які допоможуть погладшати, не нашкодивши здоров’ю.

Як погладшати без шкоди здоров’ю Дієтологи настійно не рекомендують харчуватися фаст-фудом і солодощами. Це, звичайно, допоможе набрати вагу, але також загрожує підвищенням холестерину та цукру в крові, порушенням роботи ШКТ, а також поганим станом шкіри. Замість шкідливого з’їдайте 2-3 порції каш, цільнозернових макаронів і картоплі. Збільште кількість швидких вуглеводів: фрукти, мед, соки та натуральні десерти. Додайте до раціону хліб. Білок, який так люблять ті, хто худне, також допоможе набрати вагу. А точніше – м’язову масу. Важливо з’їдати щонайменше 140 грам білка щодня. Це може бути птиця, риба, бобові, молочні продукти, соя, і навіть морепродукти. Кількість жирів у меню можна збільшити за допомогою рослинних олій, горіхів, вершкового масла, молочних продуктів, яєць та насіння.
І нарешті, щоб одужати швидше, необхідно поєднувати харчування з фізичними навантаженнями. Спорт допоможе наростити м’язову масу та зробить ваше тіло красивим та підтягнутим. Правильно підібрати програму тренувань вам допоможе особистий тренер.