Ефективні вправи з фітнес-гумкою: прокачуємо все тіло

Не сьогоднішній день використання фітнес-гум вважається одним із найефективніших видів домашнього тренінгу. Розбираємось, як за допомогою цього спорт-інвентарю прокачати все тіло!

Половина літа вже пролетіла, і якщо ти досі соромишся одягати короткі сукні та спідниці, саме час вписати у свій графік щоденні тренування. Не обов’язково для цього записуватись у спортзал! Успіху можна досягти і вдома, головне – виконувати правильні вправи.

Набути  гарні і підтягнуті форми може допомогти гумка для фітнесу. Цей універсальний інструмент чудово підходить для швидких та ефективних тренувань, не виходячи з дому, і дозволяє прокачати буквально все – від рук до сідниць. Регулярно виконуючи вправи з гумкою, ти зможеш привести в тонус все тіло, схуднути та знайти фігуру мрії.

Але перш, ніж заглибитись у види вправ на різні групи м’язів, давай ознайомимося, що вміють робити ці чудо-стрічки та які їх типи існують.

Навіщо потрібні гумки для фітнесу?

Головне завдання цих еластичних стрічок з властивостями, що амортизують, – створювати додатковий опір під час виконання тренування на різні групи м’язів всього тіла. Вони додають навантаження до вправ з власною вагою, але не чинять такого ж тиску на суглоби, як це роблять зовнішні ваги, такі як гантелі та гирі. Вони також відмінно підходять для опрацювання більш дрібних м’язів, що стабілізують, з якими ми зазвичай не працюємо під час заняття спортом. Наприклад, середнього сідничного м’яза, що грає важливу роль у стабілізації м’язів при ходьбі та бігу.

Додатковим плюсом є також те, що фітнес-гумки легкі та компактні, тому їх зручно зберігати і можна скрізь взяти із собою.