Фітнес біля екрану

Постійно хтось вам каже: «Досить сидіти біля телевізора, займися спортом з користю для здоров’я!» Але де вони знають, що ви вмієте поєднувати приємне з корисним. А от якщо і справді не вмієте, то настав час навчитися цьому. Створено і розроблено величезну кількість вправ, які можна робити, не те що не відриваючись від телевізора, а виконувати їх навіть лежачи або сидячи на дивані. Хвилин 20-30 за вечір дадуть про себе знати через місяць, показавши на терезах приємну цифру.

Отже, почнемо з приємних вправ, лежачи на дивані.

1) Ляжте на диван з прямими ногами, голову підніміть, підклавши невелику подушку. Руки можна скласти на грудях. Витягніть шкарпетку першої ноги і підніміть її. Рухайте ногою вгору-вниз дуже дрібними рухами, щоб нога як би «тремтіла». Після того, як нога втомиться, поміняйте режим і починайте повільно піднімати її якомога вище. Потім повільно опускайте, але не до кінця, нога не повинна торкатися дивану. Коли ця нога втомиться, виконайте вправу з іншого. Усього кожною ногою треба зробити 2-3 заходи.

2) Не змінюючи попереднього положення, покладіть руки під голову. Приставте п’яти до сідниць (якщо не виходить, максимально близько, наскільки можете). Покладіть підборіддя на груди і одночасно тягніться чолом до колін. Повільно звертайтеся та розгортайтеся. Але не до кінця. При втомі збільшуйте амплітуду рухів, але намагайтеся, щоб голова та ноги не торкалися дивану. Повторюйте 2-3 рази.

3) А ось тепер настав час лягати на живіт. Обличчя покладіть на зігнуті руки, а ноги зігніть. Починайте піднімати одну ногу вгору з метою відірвати коліно та стегно від дивана. Якщо спочатку буде складно це зробити, то просто більше впирайтеся лобом у руки. Виконуйте не менше 15 разів на 2-3 заходи.

Кілька вправ, які можна виконувати з крісла.

1) Розслабтеся та перекиньтесь на спинку крісла. Руки розташуйте на підлокітниках. Якщо незручно так, то можете руками спертися на сидіння. Витягніть ноги на вазі перед собою, не забувши витягнути і шкарпетки. Прямими ногами починайте робити «ножиці». Нога, що йде верх, має стегном трохи відриватися. Якщо не виходить, то просто намагайтеся відірвати її від сидіння, з часом ви досягнете потрібного результату. Коли втомитеся, з’єднайте ноги і повільно починайте піднімати вгору з метою відірвати стегна від сидіння. Коли втомитеся зовсім – зробіть перепочинок. Повторюйте 2-3 рази.

2) Не змінюючи пози, зігніть ноги в колінах, з’єднавши їх повністю (ступні та коліна разом). Поставте ноги на шкарпетки в цьому положенні і починайте стискати ноги від коліна до промежини. Коли втомитеся, розведіть коліна (не розсовуючи шкарпетки) та зведіть їх знову. Відпочиньте та повторіть ще один або двічі.

3) Обіпріться руками на сидіння біля колін або на підлокітники. Корпус нахиліть трохи вперед. Ноги трохи підігніть. Шкарпетки мають бути на підлозі, а долоні можна засунути під стегна. Починайте трохи підводитися, користуючись м’язами сідниць. При цьому таз піднімається і йде трохи назад, тоді як тулуб нахиляється німого вперед. Коли втомитеся, передихніть. Зробіть цю вправу по 10-20 разів на 2-3 заходи.

От такий простий комплекс вправ воістину може створити диво. Наважуйтеся!