Вправи для зміцнення м’язів шиї

Сьогодні велика кількість людей займається спортом, але при цьому мало хто звертає увагу на вправи, щоб зміцнити м’язи шиї. В результаті багато хто регулярно відчуває біль у шийному відділі, а всьому виною сидячий спосіб життя. Щоб упоратися з дискомфортом, достатньо приділяти увагу тренуванню 10-15 хв. щоденно. Варто відзначити, що вправи для шиї позбавляють негарних складок, а також вони чудово знімають напругу.

Комплекс вправ на зміцнення м’язів шиї
Вправи для шийного відділу прості, тому виконувати їх можна і під час перерви на роботі, щоб зняти напругу. Спочатку проведіть просту розминку, виконуючи повороти, нахили та кругові рухи головою, це важливо, щоб не отримати травми.

Вправи для зміцнення м’язів спини та шиї:

Покладіть долоню на лобі і виконуйте натискання, одночасно чинячи головою опір, спрямовуючи її вперед. Після цього руки складіть у замок і тримайте їх на потилиці, чинячи тиск, а голову відповідно подавайте назад. Такий самий рух слід виконувати, чинячи тиск рукою, розміщеною на щоці.
Виконуйте рухи головою вперед/назад виключно у горизонтальній площині. Потім відводьте голову по черзі убік.
Техніка виконання наступної вправи для м’язів шиї в домашніх умовах така: повільно вдавлюйте голову вниз, тим самим зменшуючи довжину шиї. Потім руки помістіть на плечі і витягуйте хребет вгору.
Поверніть голову в праву сторону, а потім, нахиляйте її вліво, намагаючись дотягнутися лівим вухом до правих грудей. Після цього повторіть також і на інший бік.
Здійснюйте рухи головою вгору/вниз, при цьому амплітуда має бути невеликою. Одночасно намагайтеся повертати голову у різні боки. Робити все слід у повільному темпі.
Для наступної вправи для зміцнення м’язів шиї розташуйтеся на стільці, тримаючи рівну спину. Завдання у тому, щоб кінчиком носом у повітрі малювати різні цифри.
Нахиліть голову назад і злегка відкрийте рот, а потім висуньте вперед нижню щелепу. Виконуйте рухи, як би намагаючись доторкнутися підборіддям до кінчика носа.
Розташуйтеся на підлозі обличчям вниз, встановивши підборіддя так, щоб він був паралельний хребту. Повільно повертайте голову у різні боки.
Опустіть голову вниз, а потім тягніться підборіддям то до лівого, то до правого плеча.